Welkom op de website van Sandra Nieuwendijk

Bekijk mijn laatste foto's van NRPS-keuringen en andere evenementen. Foto's bestellen? Klik op "fotografie" voor info over tarieven en de gang van zaken.

Mijn specialiteit is het maken van keuringsfoto's (actie aan de hand, standfoto's en portretten), het fotograferen van verrichtingsonderzoeken en rubrieken voor jonge paarden onder het zadel, zoals de Pavo en ISAH competities, Hengstencompetitie enz., en het fotograferen van veulens en paarden voor veilingcatalogi. Ook in de breedtesport en op internationale wedstrijden heb ik veel gefotografeerd: voornamelijk dressuur, springen en eventing, maar ook mennen en endurance.

Tegenwoordig werk ik als freelance fotograaf en tekstschrijver onder de naam Sandra Nieuwendijk Beeld & Tekst. Vaste opdrachten zijn onder andere het tweemaandelijks produceren van het NRPS-Nieuws voor het Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek, en verschillende fotografie-opdrachten voor het KWPN. Voor het KWPN verzorg ik o.a. al sinds 1999 de stand- en actiefoto's van de hengsten tijdens het verrichtingsonderzoek. Daarnaast fotografeer ik soms in opdracht van Jacob Melissen.

Mijn nieuwste project is de verkoop van foto's in kristalglas (3D en 2D), een product van zeer hoge kwaliteit waarbij klanten hun eigen foto in kristal kunnen laten vereeuwigen. Zie voor meer info bij Crystalcave.

Sinds 1988 ben ik actief als fotograaf en tekstschrijver in de paardenwereld. Op kantoor bij De Hoefslag en Paard & Sport - toen nog uitgegeven door BCM - en als samensteller, redactielid en eindredacteur van het NRPS-Nieuws, heb ik ervaring opgedaan met het maken van vakbladen. Daarnaast heb ik voor verschillende uitgevers Engelse en Duitse paardenboeken naar het Nederlands vertaald, waaronder Das Gymnasium des Pferdes van Gustav Steinbrecht (klik voor een compleet overzicht op "Vertalingen"), en heb ik zelf enkele boeken geschreven dan wel samengesteld.